Élet-Stílus

Gyorsan akart lefogyni, belehalt

A netről rendelt szer egész egyszerűen megfőzte a belső szerveit.

 

Ahogy az a boncolás során kiderült, a tehetséges 18 éves, brit rugbyjátékos nem agyhártyagyulladásban halt meg, ahogy rokonai először hitték, hanem egy netről rendelt, gyors fogyást ígérő szer miatt. A szert DNP-nek, más néven dimitrophenolnak hívják, ami sportoló és testépítő körökben itthon is régóta életveszélyesként van számon tartva.

A szer egyébként a vegyipar terméke, vízben kis mértékben oldódik, sóiból pedig robbanóanyagot készítenek. Emellett súlyos sejtméreg, mert blokkolja a sejt energiatermelését. Népszerű fogyókúrás szerré mellékhatásai ellenére – vakság, bőrirritáció, halál – azért lett, mert fokozott anyagcserére készteti a sejteket, így viszonylag gyorsan, látványos eredmény érhető el vele.


Kép forrása: news.com.au

A fiú valószínűleg elmulasztott utánaolvasni a hatóanyagnak, amikor megrendelte. Pedig az interneten egyébként bőségesen van információ a DNP-ről. Egy gyors Google-keresés után kiderítettük, hogy a vegyületet bemutató cikkek alatt egymás után sorjáznak a szert használók tragikus történetei. Legutóbb idén áprilisban ölt: akkor egy orvostanhallgató halt bele a neten rendelt DNP-be. A 23 éves lányt hosszú ideje kezelték anorexiával: aznap a DNP-t antidepresszánssal keverve vette be.

Csak a mihez tartás végett: a DNP 2012-ben világszerte 62 életet oltott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik