Élet-Stílus

160 évesnek mondja magát egy etióp férfi

idősek (idős, )
idősek (idős, )

Kétségtelen, hogy nagyon idősnek néz ki.

Egy etióp földműves, Dhaqabo Ebba azt állítja, hogy 160 éves, ám papírokkal nem tudja bizonyítani az életkorát. Az öregember az etióp tévében nyilatkozott a koráról, és a riportert igencsak meglepte, hogy Ebbának még az 1895-ös, olasz-etióp háborúról is milyen élénk emlékei vannak. „A harcok idején már volt két feleségem, a fiam pedig már elég idős volt ahhoz, hogy marhákat legeltessen” – mesélte.

Ha bebizonyosodik az etióp férfi állítása, akkor ő a világ legidősebb embere. Az eddigi rekorder, a francia Jeanne Calment ugyanis 122 éves korában hunyt el.

Jelenleg a csúcsot – a 114 évével – a japán Misao Okawa tartja, ám a múlt hónapban egy újabb „trónkövetelő” is felbukkant. A Bolíviában élő, Carmelo Flores Laura 123 évesnek mondja magát.

Ebba állítja, abban a társadalomban és korban, amelyben felnőtt, nem volt szükség születési papírokra. Egyedül az orvosi vizsgálatok tudják bebizonyítani, hogy tényleg annyi idős-e, amennyinek mondja magát. Az etióp öregember pedig hajlandó alávetni magát, hogy bebizonyosodjon.

Még ha kiderül, hogy mégsem ő a rekorder, azt sem bánja, mert megvan az öröme: még most is több foga van neki, mint a legidősebb fiának, Hamidnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik