Élet-Stílus

Borzalmas fertőzést kapott egy kismacskától (18+)

Ritka vírus okozta a tini fekélyes sebét.

Folyóból mentett ki egy kölyökmacskát egy holland lány, ám egy nagyon ritka betegséget kapott el tőle. A kisállat pár napra rá elpusztult, a 17 éves életmentő pedig arra lett figyelmes, hogy a bal alkarján egy hatalmas hólyag keletkezett. Ám nem múlt el, hanem pár hét alatt fekete, fekélyszerű, nyílt sebbé vált, sőt a felkarját is – amely ugyancsak bevörösödött, és hólyagossá vált – nagyon fájlalta.

Az orvosok bakteriális fertőzésre gyanakodtak, de az antibiotikumos kezelés nem használt. Több orvost is felkeresett, de mindenki tehetetlenül állt az eset előtt. A laboratóriumi vizsgálatok végül kiderítették: az Európában előforduló ún. tehénvírussal fertőződött meg, melyet a beteg kisállat adott át neki.

Forrás: livescience.com

Egy hétre rá, hogy sikerült diagnosztizálni, jobban lett a holland tini, 2 hónapon belül pedig a bizarr fekély is elmúlt. Az orvosok szerint azért fekélyesedett el a tehénvírustól kialakult hólyag állapota, mert már sérült volt a bőrfelület, mielőtt érintkezett volna a fertőzött kismacskával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik