Élet-Stílus

55 ezer ruhát vett nejének 56 év alatt

Mindig új öltözékben akarta látni tánc közben.

Paul és Margot Brockmann hobbija a társastánc volt; rendszeresen eljártak, mióta az 1950-es években egymásra találtak. Immár 56 éve élnek együtt, ezalatt Paul folyamatosan újabb és újabb ruhakölteménnyel lepte meg nejét, mert minden egyes tánc alkalmával más és más öltözékben akarta látni táncpartnerét. 56 év alatt pedig hatalmas ruhakollekció gyűjt össze: pontosan 55 ezer darab.

„Németországban születtem, 13 évesen szerettem bele a táncba, és miután az egyik táncrendezvényen megismerkedtem Margot-val, megváltozott az életem. Ő életem szerelme, még Amerikába is követtem. Imádtam, ahogy táncol, és elkezdtem neki fellépő ruhákat vásárolni” – árulta el a 78 éves Paul, aki hol divatüzletben, hol régiségboltban, hol pedig bolhapiacon tett szert újabb öltözékre; így kedveskedett a jelenleg 76 éves párjának.

Paul (k) és Margot Brockmann (j) – Forrás: www.facebook.com/55ThousandDresses

A férfi azonban most eladásra kínálja a gyűjtemény darabjait, amely között Oscar de La Renta és Vera Wang ruhák is szép számban fordulnak elő, bár egy-egy öltözékre sosem költött 300 dollárnál (átszámítva 68 ezer forintnál) többet.

A fantasztikus kollekcióját a neten is közzétette, ahol bárki megcsodálhatja, s ha tetszik, meg is vásárolhatja tőle; akár online, akár a ruháknak bérelt raktárában. Paul ugyanis már nem győzi fizetni a gigagyűjtemény tárolásának a költségét, sőt az orvosi kezeléseik miatt is pluszpénzre van szükségük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik