Élet-Stílus

Vesét szerzett feleségének az idős férfi

Hosszú napokon keresztül rótta a város utcáit, míg megfelelő donort talált.

A 78 éves dél-karolinai Larry Swilling nem bízta a véletlenre szeretett felesége egészségét. Az asszonyt, aki egy vesével született és ennek ellenére 3 gyermekkel ajándékozta meg férjét, orvosai már régóta rémisztgették azzal, hogy átültetésre lesz szüksége.

Miután Jimmie Sue Swilling betöltötte a 76. életévét, az orvosok félelmei beigazolódtak, az asszony veséje ugyanis kezdett leállni. Természetesen azonnal fel is került a transzplantációs listára, ám még úgy is sokat – akár éveket – kellett volna várnia, hogy vércsoportja 0+, vagyis az egyik leggyakoribb a világon.

Larry, aki attól félt, hogy a várakozás alatt elveszíti feleségét, akivel már 58 éve élnek boldog házasságban, úgy döntött a tettek mezejére lép, és megpróbál rábírni valakit, hogy adományozza egyik veséjét a feleségének. Tervéről Jimmie Sue-nak egy szót sem szólt, aztán egy nap korán elment otthonról, megvette a szükséges eszközöket: két táblát és némi festéket, majd a táblákat magára erősítve rótta a környező városok utcáit. Gyalog.

„Rengetegen jöttek, hogy segítsenek, csakhogy a többség pénzt akart adni. Erre azt mondtam nekik, nekem nem a pénzetek kell, hanem a vesétek” – mesélte az idős férfi. Néhány nappal később a helyi tévé is felkereste, hogy interjút készítsenek vele: az adás után, amellett, hogy Jimmie Sue megtudta, mivel tölti idejét Larry, a történet világhírű lett.

Innentől kezdve szinte folyamatosan csengett a Swilling család telefonja: több ezer ember jelentkezett azzal, hogy szeretné odaadni az egyik veséjét, Larry pedig ledöbbent az emberek nagylelkűségén. Végül közel egy év után néhány napja megkereste őket egy 41 éves virginiai nő, aki az újságban olvasott Larryék megható történetéről. Azonnal döntött, és már tárcsázta is a családot. Szerencsére a vércsoportja is tökéletesnek bizonyult.

A nagylelkű adományozóra és Jimmie Sue-ra kedden még vár néhány vizsgálat, hogy aztán szerdán megtörténhessen a várva várt átültetés is. A Swilling család egyébként már gőzerővel készül arra is, hogy miután felgyógyult, vendégül lássák az önzetlen asszonyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik