Élet-Stílus

Divatosan öltözködik? Veszélyben van!

Az ápolt külső miatt nem veszik észre a szívpanaszokat a nőknél?

Az Európai Kardiológiai Társaság amszterdami konferenciáján bemutatott, több mint 15 ezer ember részvételével készült kutatásból az derült ki, hogy a nőbetegekben fele akkora valószínűséggel kezelik a szívpanaszok egyik fő okával, mint a férfiakat. A kutatók azt állítják, hogy a családorvosok és a kardiológus szakorvosok gyakran későn diagnosztizálják nőkben a leggyakoribb szívritmuszavart, ami jelentősen megnöveli a stroke és a halálozás kockázatát.

A kutatást vezető dr. Pierre Sabouret, a párizsi Pitie Salpetriere Kórház kardiológiai intézetének kardiológusa szerint sok orvos nem ismeri fel az állapot gyakoriságát nőkben, és nem végeznek vizsgálatokat a rendellenesség lehetőségének kiderítésére. “Úgy gondolom, hogy a családorvosok és a kardiológusok gyakran azért nem ismerik fel a nők esetében a kockázatot, mert azt hiszik, hogy ha a nőbeteg jól öltözött és jól ápolt, valószínűleg egészséges.”

A stroke egyik fő kórokának számító pitvarfibrillációban szenvedő betegeken végzett kutatás kimutatta, hogy a 70 éven aluli nőket 56 százalékkal kisebb valószínűséggel kezelik a betegséggel, mint az ugyanolyan kockázati profilú férfiakat.

Ha szeretne még többet megtudni, kattintson a Házipatika oldalára a folytatásért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik