Élet-Stílus

Ezt tegyük az intim illatok ellen

Egyetlen dolgot tehetünk, alaposan mosakszunk.

Lehet tenni természetesen, mégpedig egyszerűen: megfelelő tisztálkodással. Az intim higiéné ma már természetes, réges-régen elmúltak azok az idők, amikor a kislányoknak és kisfiúknak azt tanították, hogy ne nyúljanak “oda”, ne mossák meg intim testrészeiket.

Elrettentő történetek

Mégis vannak olyanok, akik nem foglalkoznak alsó fertályuk tisztán tartásával – erről főleg olyanok mesélnek, akiknek szakmájukból adódóan a szemük (orruk) elé kerül ez a téma. Hadd álljon itt két idézet, amelyet az interneten olvasható egy fórumban:

“Láttam már az orvosi vizsgálóban huszonéves, igényes tünci-büncit, akin márkás ruha feszített, és ott derült ki, hogy fogalma sem volt arról, hogy mensi alatt mosakodni lehet! A székről fordultunk le a nyári 40 fokos melegben a kishölgy illatától, akiről kiderült, hogy főiskolára jár, és tényleg úgy nőtt fel, hogy igazi nő nem mossa meg ott, mert elég a víz, ami oda folyik – mensi alatt pedig egyáltalán nem szabad mosakodni.”

“A lányom kozmetikus, elég nehezen szokta meg a szagokat, amikkel gyantázás közben találkozott. Sok nő úgy megy gyantáztatni, hogy nincs megmosakodva. Slendriánul kitörölt fenékkel megy intimgyantára! Úgyhogy a lányom már azzal kezdi, hogy ad nekik babapopsitörlő-kendőt, rakják rendbe magukat előtte.”

Az orrunk után megyünk

Az emberek szaglóképessége rendkívül eltérő, van, akinek gyenge az orra, mások hiperérzékenyek – utóbbiak többet szenvednek a szagoktól. Az emberi orr több mint 10 ezer különféle szag elkülönítésére képes, és szűk térben különösen zavaróak lehetnek az erős érzetek. Munkatársi, emberi kapcsolatok mehetnek tönkre, ha valaki nem figyel oda a higiéniára és “szaglik”.

Ha szeretne még többet tudni, kíváncsi a praktikus tanácsokra, kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik