Élet-Stílus

Súlycsökkentő bevásárlólista

zoldsegek(960x640)(2).jpg (zöldség, egészséges ételek, )
zoldsegek(960x640)(2).jpg (zöldség, egészséges ételek, )

A Fehérvár24 életmód rovatának állandó szakértője ismét igyekszik eloszlatni pár közkeletű félreértést, végül pedig egy bevásárlólistával segít elindulni a tudatosan egészséges táplálkozás felé vezető úton.

Simon Alexandra fitness instruktor mindenkinek igyekszik segítséget nyújtani Fitness Junkie oldalán, ahol már több mint 13 ezren követik napi posztjait. Közel kétszázan kértek tőle mintaétrendet a közelmúltban, a levelek többsége általában csak két adatot tartalmazott: magasság és súly.

“Valamit tisztáznunk kell. Vannak elveim a fitnesziparral kapcsolatban, amik a tapasztalataimból épülnek és szervesen hozzátartoznak ahhoz, hogy hitelesen tudjam képviselni azt, amiben hiszek.  A többségnek a fitnesz és a diéta „csak” egy eszköz arra, hogy lefogyjanak (mindezt persze napokon belül szeretnék).Nincs ezzel semmi gond, kell, hogy valami elindítsa a folyamatot.”

Sablonos, mindenkire érvényes csodaétrend nem létezik

Szandra szerint fontos,hogy mozgással és tudatos táplálkozással le tudd adni a felesleget, de ami talán fontosabb, hogy egy olyan életmódot alakíts ki, amivel az egész életedet egészégesen, lemondások nélkül élheted.

Fotó: Northfoto

“Amit biztosan tudok, hogy ez nem megy egyik napról a másikra. A bevett szokásokat nem lehet egy pillanat alatt semmissé tenni. Az egészséges táplálkozásra pedig nem egy mintaétrendtől fogsz átállni. A táplálkozás témakör a személyi edzéskor legalább egy két órás beszélgetéssel, a vendég étkezési naplójának átbeszélésével kezdődik. Nem az a cél, hogy felforgassam a világod, hanem hogy együtt kidolgozzunk valami olyat, ami működni is tud. Megszületik valami, ami mentén el tudunk indulni. Innentől jön a finomhangolás része, hogy teljes mértékben be tudd illeszteni az életedbe. Ehhez az kell, hogy folyamatosan beszélgessünk. Ami a legfontosabb számomra, hogy ebben az egész küzdelemben bármikor biztatást, alternatívát és megoldást tudjak nyújtani.”

És akkor mi legyen a hűtőnkben? Íme, Szandra bevásárlólistája:

1. Zöldség: Saláta minden mennyiségben és formában, paradicsom, paprika, uborka, spárga, avokádó. Természetesen mindig van otthon hagyma és fokhagyma! A zöldségeknél általában tartom azt, hogy kevesebb, mint egy hétre vásárolok, hiszen a hűtőben veszítenek a tápanyagtartalmukból.

2. Gyümölcs: Ízlések és pofonok, a kedvenc gyümölcsöddel akár a müzlidet is feldobhatod.  Edzés előtt például mindig banánt eszem.

3. Köret: Zöldségek, bulgur, kuszkusz, barna rizs, gluténmentes tészta, mirelit wok zöldségek, brokkoli, karfiol, de ezeket is szeretem inkább frissen megvásároltból elkészíteni.

4. Hús: csirkemell, darált pulykamell, hal ( ide írom, bár nem hús), tonhalkonzerv (nem olajos)

5. Tejtermék: Natúr görögjoghurt (zsírszegény), túró (zsírszegény), mandulatej

6. Édesítő: Stevia, nyírfacukor, méz (nagyon ritkán, joghurtba)

7. Egyéb: zabpehely (natúr), tönkölybúza kenyér, mandula,sótlan mogyoró, pekándió, fenyőmag, kesudió ( ezeket húsokhoz szoktam használni), olívaolaj, kókuszolaj, balzsamecet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik