Élet-Stílus

Már a mobil is keresi az elveszett kutyákat

sms-mobiltelefon(3)(960x640).jpg (mobiltelefon, )
sms-mobiltelefon(3)(960x640).jpg (mobiltelefon, )

Az alkalmazás annál hatékonyabb lesz, minél többen használják.

A Vigyél Haza alkalmazás nevét mindenképpen érdemes lesz megjegyezniük, pláne, ha kutyások. Mert szerintünk forradalmasíthatja az állatkeresést.

Oké, lássuk be, ha elveszett a kedvenc, lehetőségünk keresni eddig is volt egy pár: ott volt a villanyoszlopra, hirdetőre ragasztott plakát, a kétségbeesett-fotós Facebook-üzenet, és persze a lánclevél. Meg a remény, hogy valaki, véletlenül pont a mi csavargó kutyánkba botlik bele, és véletlenül még azt is tudja, hogy épp keressük.

Az okostelefonos app célja, hogy egyszerűen és gyorsan összehozza azokat, akik kóbor kutyákat láttak és azokat, akik kedvencüket keresik. Az appba például bárki feltöltheti saját kutyájának adatait, így ha az állat elkóborolna, a gazdi azonnal jelezheti, hogy a kutya elveszett. Ilyenkor az eltűnés helyének két kilométeres körzetében minden felhasználó értesítést kap – írta mai számában a Metropol.

Ugyanígy működik, ha valaki kóbor kutyát lát: elég bepötyögni a kutya adatait (szín, fajta, ivar, fotó, ha van), és elküldeni az észlelést. Még a hellyel és az időponttal sem kell szöszölni, mert azt az alkalmazás magától adja hozzá.

Minél többen használják, annál hatékonyabb

A riasztás egyébként azért is nagyon fontos, mert a kutyák megtalálásánál kulcsfontosságú a gyorsaság – mondja Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója és az alkalmazás ötletgazdája. „Ha az alkalmazás segítségével kialakul egy nagy közösség, sokkal nagyobb az esélye, hogy előkerüljön az állat” – tette hozzá.

A Vigyél Haza alkalmazás egyelőre Androidos telefonokra elérhető, az iOS-re és a Windows Phone-ra jövő év elején jön majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik