Élet-Stílus

Négy tipp, hogy a sulikezdés, ne a betegségekről szóljon

beteg-gyerek(960x640)(2).jpg (beteg gyerek)
beteg-gyerek(960x640)(2).jpg (beteg gyerek)

Torokgyulladás, nátha, fülfájás: betegségek, amiket néhány egyszerű módszerrel megelőzhetünk.

A kisgyermekek szülei sajnos túl jól ismerik ezt a helyzetet, de nem csak őket érintik ezek a betegségek. A tanárok, a kamaszok szülei és a felsőoktatásban részt vevők is ki vannak téve a rettegett “iskolai” kórokozóknak.

Ha még nem érte el a családodat, itt az ideje, hogy alaposan felkészülj. Ha pedig már elérte, nos, akkor itt az ideje, hogy felkészülj a következő vírusra. A Házipatika oldala most összegyűjtött négy olyan immunerősítő módszer, amelyek segítenek az egész családnak elkerülni a megbetegedéseket. Mi ezek közül most kettőt mutatunk be, a többit a Házipatika oldalára kattintva olvashatják el.

1. Alapvető higiéniai intézkedések

A gyerekek gyakran annyira belefeledkeznek a játékba, hogy megfeledkeznek a kézmosásról. Érdemes felhívni a figyelmüket arra, hogy étkezések előtt és vécézés után mindig mossanak kezet. Csak arra kell ügyelni, nehogy túlzásba vigyék, mert az már negatív hatással lehet az immunitásukra.

2. Keverjünk fekete áfonyát a reggeli müzlihez

Nagyon egyszerűnek hangzik, mégis óriási jelentősége lehet. Senki se becsülje alá az apró bogyó antioxidáns hatását. A fekete áfonya magasabb ORAC pontszámmal (az antioxidáns kapacitás mérőszáma) rendelkezik, mint a legtöbb zöldség és gyümölcs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik