Élet-Stílus

Kirúgták, mert férjhez akart menni

A cég attól félt, a házasságot gyermekáldás követi majd.

Teljesen természetes, hogy egy nő az ön korában, már gyerekeket akar szülni. Mi, az L cég vezetősége nagyon örülünk minden kis jövevénynek ezen a Földön, ám emellett szem előtt kell tartanunk üzleti érdekeinket is” – állt abban a Bild által nyilvánosságra hozott e-mailben, amit egy kozmetikai cég egyik vezetője írt válaszul alkalmazottjának, aki azért kereste meg, hogy még több órában dolgozhasson.

A meglehetősen furcsa e-mail előzménye az volt, hogy a 35 éves, düsseldorfi kozmetikus bejelentette főnökének, hogy októberben férjhez akar menni. Noha a cég vezetése korábban szóban megígérte a nőnek, hogy ő vezetheti majd a düsseldorfi üzletüket, a bejelentés hatására megváltozott a hozzáállásuk. Ahogy ezt az e-mailben is írják:

„Úgy képzeltük, hogy önnel indítjuk újra a düsseldorfi üzletet, de ez nem fog menni, ha ön 2012-ben épp a szülési szabadságát tölti majd. Épp ezért kérem mondja meg nekünk, tervezi-e, hogy 2012-ben teherbe esik, vagy ki tudja tolni az időpontot a következő évre?”

A nő, aki a cég kedvéért feladta saját vállalkozását elárulta, nem mondott fel azonnal, ám a cégvezetés néhány hét múlva kirúgta. Ekkor fordult a düsseldorfi bírósághoz, ahol most a diszkrimináció miatt jogerősen 11 ezer euró, átszámolva kicsivel több mint 3 millió forint kártérítést ítéltek meg neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik