Élet-Stílus

Évekig élt abban a tudatban, hogy AIDS-es, pedig nem volt az

vérvétel (véradás, )
vérvétel (véradás, )

A férfinek azóta több HIV-es partnerrel is viszonya volt, most kártérítést követel.

Hét éve halálraítéltként tölti a mindennapjait a Kentuckyban élő veterán, akit 2004-ben egy helyi orvos HIV-vírussal diagnosztizált. Bobby Russell már ekkor tudta, hogy a diagnózis fatális tévedés, amit szóvá is tett, sőt elvégeztetett egy második, úgynevezett Western Brot tesztet, ám annak eredményét sosem látta…- írja a Huffington Post.

Mint kiderült, az orvos egész egyszerűen megfelejtkezett a tesztről, ami egyébként HIV1-re és HIV2-re is negatív lett. Ehelyett kezelni kezdte a férfit: az immunhiányos betegségére HIV-gyógyszereket írt fel neki, terápiára küldte és elmondta, mikor, milyen vizsgálat vár rá.

A férfi összeomlott. Az, hogy naponta legalább 15 gyógyszert kellett szednie, a tudat, hogy egy visszafordíthatatlan betegségben szenved odáig vezetett, hogy Russell 2009-ben öngyilkosságot kísérelt meg. Miután a próbálkozása sikertelen volt, Russell „minden mindegy”-alapon olyan nőkkel bonyolódott szexuális viszonyba, akik bizonyítottan AIDS-esek voltak.

Russell betegségét egyébként legelőször tavaly kérdőjelezte meg a veteránokat ellátó rendszer: a pontos diagnózist bizonyító papírokat kértek, ám ilyesmivel Russell nem rendelkezett, kért az orvosától is, de ő se tudott neki adni. Ekkor derült fény a negatív Western Brot-tesztre is és Russell ekkor döntött úgy, hogy bepereli az orvosát és kártérítést követel, mert 9 éven keresztül abban a hitben tartotta, hogy beteg.

A 43 éves férfi a WLEX-TV szerint most egy megbízható orvosra újabb HIV-tesztre vár, elképzelhető ugyanis, hogy időközben a futó kalandjaitól elkapta a betegséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik