Élet-Stílus

14 hónapja képtelen abbahagyni a csuklást

agyi-ct (agyi ct)
agyi-ct (agyi ct)

Daniel Calvin jól viseli a dolgot, már megtanulta uralni is.

Eközben családja az idegösszeomlás szélén van: az asszony külön hálószobában alszik, a gyerekek füldugóban tanulnak, és közben mindannyian azt figyelik, Daniel mikor ájul el azért, mert épp nem kap levegőt a csuklás miatt.

Vagy agydaganat, vagy alkohol: a 37 éves, kétgyermekes apának ez a két alternatívája maradt arra, mi okozhatja azt a masszív csuklást, ami immáron 14 hónapja kínozza. A rémálom Daniel emlékei szerint egy júliusi baráti este után indult, ahol javarészt sört ivott, amikor meg nem, akkor rövidezett. Másnap pedig csuklással kelt, ami azóta sem akar elmúlni.

A férfi természetesen volt orvosnál, nem is egynél, és mindegyik tanácsát megfogadta: így változtatott az étrendjén, lemondott az alkoholról, gyógyszereket szedett, és elment egy kiropraktőrhöz is. Bármilyen hihetetlen, még ez az utóbbi segített neki a legtöbbet, a kezelés után ugyanis 10 egész napra abbamaradt a csuklás. Aztán újrakezdődött…

Daniel azt mondja, két csuklás között körülbelül 7 másodperc telik el, ami zavarja a beszédben, az alvásban, gyakorlatilag mindenben. Jelenleg MRI-vizsgálatra vár, hogy kiderüljön, van-e daganat az agyában, ami magyarázná a szűnni nem akaró csuklásfolyamot.

Egyébként nem ő a rekorder: 2009-ben a BBC is beszámolt arról az énekesről, Christopher Sandsről, aki több mint két évet szenvedett az állandó csuklás miatt. A férfin szinte mindent kipróbáltak, utóbb meg is műtötték, de a csuklása így se maradt abba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik