Élet-Stílus

Miért nem akar iskolába menni a gyerek?

iskolatáska (iskolás)
iskolatáska (iskolás)

Egyszerű iskolaundor, vagy szeparációs szorongás?

 

Az iskolától való, mindent elsöprő félelem a szeparációs szorongás zavar jele lehet, mely rendellenességet az iskoláskorú gyermek extrém félelme és idegessége jellemez a szeretteitől való elválástól.

“Az Egyesült Államokban a 7-11 éves gyerekek körülbelül 5 százaléka szenved szeparációs szorongás zavarban. Súlyos esetekben a betegség a gyermek iskolai teljesítményét és társas kapcsolatait is akadályozhatja, sőt akár a gyermek fizikai és érzelmi fejlődését is korlátozhatja” – magyarázta dr. John Walkup, NewYork-Presbyterian/Weill Cornell Orvosi Központ gyermekpszichiátriai osztályának igazgatója. “A teljes gyógyuláshoz nagyon fontos a korai diagnózis és kezelés.”

Az alábbiakban azokat az árulkodó jeleket soroljuk fel, amelyek segíthetnek a szülőknek felismerni a szeparációs szorongás zavar jelenlétét:

Aggodalom attól, hogy elváláskor rossz dolgok fognak történni. Az elválástól való félelmet az válthatja ki, hogy a gyermek iskolába megy, vagy a szülők munkába vagy szórakozni mennek. A gyermek nem hajlandó iskolába menni.

Szeretné tudni, mit tehet a gyerek szorongása ellen, olvassa el a Babaszoba oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik