Élet-Stílus

Rontja az ingatlanárakat a túl hangos szex

Nem mindegy, milyen a szomszédunk nemi élete.

Nem csak a környék, a belváros közelsége, vagy éppen a közlekedési viszonyok a legmeghatározóbb tényezői egy-egy ingatlan árának. Nem is gondolnánk, de a túl hangos szex is jócskán belezavarhat egy lakás vagy egy ház irányárába. Legalábbis az angliai Bristolban. Azok a bristoliak, akik szívesen megválnának ingatlanjuktól, rettegnek, hogy esetleg, a szomszédból áthallatszó szexzajok rontják az eladási lehetőségeket.

A Haart ingatlaniroda felmérése szerint ugyanis a szomszédok magatartása riasztja el legjobban a potenciális vevőket: míg a rendszeres házibulik 54 százalékban, addig a túl hangos szex 43 százalékban vet véget az ígéretes ingatlanügyletnek. Ugyan a közlekedés is beleszólhat az irányárba, például a villamosforgalom 32 százalékkal rontja az eladási esélyeket.

Mint a felmérésből kiderül, elsősorban a nőknél és az idősek körében vágják ki a biztosítékot a zavaró hangok. A 16-25 év közötti korosztály számára viszont mindez egyáltalán nem mérvadó az ingatlanbérlésnél, vagy -vételnél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik