Élet-Stílus

Kutyát a gyereknek?

kutya2 (kutya, mentes, vasarhely, konrad)
kutya2 (kutya, mentes, vasarhely, konrad)

Érdemes engedni a könyörgésnek: a kutya mellett felnövő gyerek kiegyensúlyozottabb.

A kutyatartás nem csupa szórakozás. Tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen kutyafajta illik a családunkhoz, gyerekünkhöz, és azzal is szembe kell néznünk, hogy a tisztántartás bizony sok pluszmunkát ró a nyakunkba. A gondosan kiválasztott kutyák viszont egészen biztosan nem fognak csalódást okozni. A kutya mellett felnövő kisgyerek jó eséllyel lesz nyugodtabb, derűsebb, felelősségteljesebb és érzelmileg kiegyensúlyozottabb.

Gyerekbarát kutyafajták

A labrador retriever intelligens, békés, jóindulatú és engedelmes. A jóindulatú boxer nemcsak őrző-védőként állja meg a helyét, hanem házi kedvencként is tökéletes lehet. Mindamellett csak azoknak való, akik képesek kielégíteni hatalmas mozgásigényét. A berni pásztor könnyen nevelhető, kedves és türelmes. Az uszkár valamennyi fajtája nagyon megbízható. A beagle legendásan szelíd, és mivel tanulékony és igénytelen is, a gyermekes családoknak szintén jó választás lehet.

Ha szeretné tudni, mire kell figyelni a tacskónál, vagy a cocker spánielnél, kattintson ide, és olvassa el a Babaszoba oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik