Élet-Stílus

Íme, a világ leghajlékonyabb nője

Mintha csak gumiból lennének az ízületei.

Miközben a legtöbbünknek még az is megerőltető, hogy lehajolva megérintsük a lábujjainkat, addig a világ leghajlékonyabb nője, Julia Günthel (művésznevén Zlata) gyakorlatilag úgy tekergeti és csavargatja magát, ahogy neki tetszik. Az orosz származású egykori tornász annyira hajlékony, hogy arra is képes, hogy egy 50 centi oldalú kockába préselje magát.


Simán belehajtogatja magát egy bőröndbe
Northfoto

A 27 éves művésznőnek még az általános iskolában tűnt fel, hogy hajlékonyabb társainál. Mivel jól érezte magát társai irigykedő pillantásait látva, úgy döntött, rátesz egy lapáttal. Évekig járt szigorú és embert próbáló edzésekre, míg olyan hajlékonnyá nem vált, mintha csak gumiból lennének az ízületei.

„Elsőre gondolom nehéz elhinni, de teljesen kényelmesen érzem magam ezekben a pózokban. Persze, ha sokat vagyok – mondjuk a fejem fölé emelt csípővel – én is elfáradok, pont úgy, mint az, aki sokat ül egy testhelyzetben.

Az orosz származású Julia, aki több hajlékonyságra vonatkozó világrekordnak is büszke gazdája, a hamarosan kezdődő, németországi International Contortion Convention díszvendége.

Nézze meg az előadását egy német tehetségkutatóban (3:27-től):

Ajánlott videó

Olvasói sztorik