Élet-Stílus

Olcsó vodka miatt szakadt át a légcsöve

alkohol (szeszes ital, )
alkohol (szeszes ital, )

A brit egyetemista egy napig folyamatosan hányt.

A 21 éves brit lány csak lazítani szeretett volna a hajtás előtt, ám az este rosszul sült el: kis híján belehalt az ivászatba ugyanis. „A határidőnaplóm tele volt vizsgákkal, zárthelyikkel és házi dolgozatokkal, gondoltam még mielőtt belevágok, jó ötlet lazítani egy kicsit.” Csakhogy Megan túlzásba vitte, három tripla vodkát rendelt, állítása szerint azért, mert olcsó volt.

„Már másnap reggel tudtam, hogy nem kellett volna. Rettenetesen szédültem és hányingerem volt, de még meg tudtam várni, hogy a nevelőapám értem jöjjön. A kocsijában kezdtem hányni, és onnantól kezdve egy napig abba sem hagytam. Életem egyik legrosszabb tapasztalata volt.”

A hulli egyetem közgazdász szakos hallgatójához családja néhány óra múlva hívott orvost, hiába. Állapota a beadott hányáscsillapító után se javult. Végül kórházba került, ahol még több másnaposság elleni szert kapott, ekkor vették észre az orvosai a duzzanatot az arcán, ami másnapra tovább terjedt a nyakára is.

Mint kiderült, a több órás hányás, öklendezés és erőlködés miatt a lány légcsöve megrepedt, és levegő került a torka és a bőre közé. „Olyan volt, mintha egy buborékfóliát ültettek volna a bőröm alá” – mesélte a lány, aki hozzátette, a következő egy hétben kórházban feküdt, nem ehetett és nem ihatott, hogy a sebe begyógyuljon.

Csak a későbbi vizsgálatok derítették ki, hogy Megan szervezetéből hiányzik egy olyan enzim, ami segít lebontani az alkoholt, ezért fordulhatott ilyen súlyosra az állapota. A közgazdász egyetemista azonban nem csak a hiányzó enzimet, de a csábítóan olcsó, rossz minőségű italokat is hibáztatja a horrorisztikus élményért: „Bizonyos italokat akcióban, sokkal olcsóbban adnak,ami arra csábítja a fiatalokat, hogy még többet igyanak, ami – nem feltétlenül annyira, mint az én esetemben – de veszélyes is lehet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik