Élet-Stílus

Emberi lábujj kell a világ leggusztustalanabb koktéljához

Aki lenyeli a lábujjat, büntetést kap.

Ahhoz, hogy felárat fizessünk egy olyan pohár italért, melyben valakinek a konzerválódott nagylábujja úszik, egészen a kanadai Dawson City-ig kell utaznunk. Egy ottani kiskocsma, név szerint a Sourtoe Cocktail Club ugyanis arról híres, hogy már több mint 40 éves olyan italokat szolgál fel különlegességként, melyhez a szívószál és a jégkocka helyett egy emberi lábujj a kiegészítő.


Igazi emberi ujj kell hozzá
Fotó: Canadian Press

A lábujjért felárat kell fizetni, és nem árt belekalkulálni, hogy a személyzet csak 40 fokos, vagy annál erősebb alkoholokban szolgálja fel. Annak, aki még így is vállalja a kihívást szigorú szabályokat kell betartania ivás közben: az ujjat nem nyelheti le – bármilyen hihetetlen, van, aki megpróbálkozik vele -, ám mindenképpen hozzá kell érintenie az ajkához azt.

A bizarr koktél egyébként 1973 óta létezik Dawson Cityben, a feljegyzések szerint ebben az évben egy helyi hajóskapitány, Dick Stevenson „találta ki”, amikor a kabinjában talált lábujjat egy pohár pezsgőbe ejtette.

Volt, aki megitta az ujjat

Ráadásul nem is olyan régen. Az egyik törzsvendég, aki korábban többször is próbálta már a Sourtoe Cocktailt. Ezúttal is azt rendelt, ám azután, hogy a pultos elé tette, gondolkodás nélkül ledöntötte az egész pohár italt, benne az ujjal. Miután a pultos számonkérte, hogy mégis miért itta meg az ujjat, a férfi egy szó nélkül kiszámolta a pultra az 500 dolláros bírságot, majd távozott.


40 éve szolgálják fel a bizarr italt
Fotó: Canadian Press

A kocsma vezetése tanulva az esetből megemelte a büntetés nagyságát. Így mostantól annak, aki megissza a lábujjat, 2500 dollárt kell fizetnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik