Élet-Stílus

Kidobták, mert kutyát vitt az étterembe

A Jack Russell terrier gazdája poszttraumás stressz szindrómáján segít.

„Fogalmam se volt arról, hogy a kutya egy segítő” – kezdi annak a massachusettsi étteremnek a tulajdonosa, aki egy sor kellemetlenségtől megkímélhette volna magát, ha kicsit jobban odafigyel. Történt ugyanis, hogy a közelmúltban egész egyszerűen kidobta az étteremből az iraki háborús veteránt, James Glasert, aki bevitte ebédelni a kutyáját is.

Az egykori katona, aki 21 évet szolgált a légierőnél, saját bevallása szerint poszttraumás stressz szindrómában szenved, Jack, a Jack Russell terrier pedig azért van mindig vele, hogy enyhítsen a tünetein. „Számtalanszor ébresztett már fel a rémálmaimból, napközben pedig, ha hirtelen rámtör a düh, vagy a kétségbeesés az ölembe mászik, és a mellkasomra teszi a mancsát, hogy így nyugtasson meg.”


Évek óta gazdája mellett van
Forrás: New York Daily News

Erről – állítása szerint – mit sem tudott a Big I’s Diner nevű hely tulajdonosa, Russell Ireland, aki azt hitte, James ezzel a mesével akarja becsempészni kedvencét az étterembe. Épp ezért mindkettőjük szűrét kitette.

Rosszul tette. Egyrészt, mert az Egyesült Államokban a szabályok szerint a segítőkutyák minden további nélkül szabadon bemehetnek a boltokba, üzletekbe és az éttermekbe is. Másrészt, mert ezzel magára haragította az egész környéket, akik bojkottálni fogják az éttermét. A Facebookon már szerveződött is egy csoport, aki a tulajdonos akcióját követően bojkottra szólítja fel a lakókat: eddig több mint 36 ezren csatlakoztak a csoporthoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik