Élet-Stílus

Halott felesége miatt indult a dalversenyen

Néhány nap alatt már több ezren hallgatták meg a 96 éves férfi szerelmi vallomását.

Fred Stobaugh saját bevallása szerint botfülű, és semmi érzéke a zenéhez. Hogy akkor miért írt mégis dalt? Nos, mert úgy érezte, csak ezen az egyféle módon tudja elég jól kifejezni érzelmeit, amit a közelmúltban elhunyt felesége iránt érez.

„A legszebb lány volt, akivel valaha találkoztam” – mondja a 96 éves férfi párás szemmel Lorraine-ről, aki 75 év boldog házasság után, hirtelen halt meg. „Nehéz visszatartanom a könnyeimet, ha arra gondolok, hogy már soha nem lehetünk együtt. A közös életünk olyan volt, mint egy álom” – teszi hozzá Fred, aki közvetlenül Lorraine halála után döntött a versírás mellett.

Az érzésekből néhány strófás, rövidke vers lett, amit Fred végül nem a szekrény mélyére rejtett, hanem elküldte a Green Shoe Studio által hirdetett online dalversenyre. Mivel a stúdió a YouTube-ra feltöltött online nevezéseket várt, érthető módon meglepődtek, amikor meglátták Fred hatalmas, borítékos „nevezését” – benne a verssel és a közös fényképekkel -, amire ráadásnak azt írta: „Nem éneklek, mert halálra rémíteném az embereket. Ha-Ha”


A stúdió bevonta Fredet is a munkába
Forrás: Green Shoe Studio

A dalverseny egyik szervezője, Jacob Colgan ennek ellenére is felbontotta a levelet, és annyira meghatódott rajta, hogy elhatározta, profi stábbal zenésíti meg a szerelmi vallomást, és a dalt ajándékba adja a gyászoló Frednek. Mikor tervét elújságolta neki, Fred még a telefonban elsírta magát, sose gondolta volna ugyanis, hogy választ kap a levelére.

Bár a dalversenyt nem ő nyerte, a Sweet Lorraine azóta elkészült, és pontosan olyan csodálatos lett, amilyennek Fred szerette volna.

Hallgassák meg önök is (a videón 5:45-től)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik