Élet-Stílus

Hyaluronsav: miért ne használnánk?

Íme, egy kozmetikai szer, ami évek óta népszerű, sőt,ami az utóbbi időben talán egyre inkább előtérbe kerül.

Elsőre persze riasztónak tűnhet a név, a sav, mint olyan, nem túl bizalomgerjesztő kifejezés. De megnyugtatásul, ez a hatóanyag az emberi szervezetben is megtalálható, ez ugyanis a kötőszövet egyik alkotóeleme, melynek a termelékenysége a huszadik évünk után sajnos csökkenni kezd. A hyaluronsav a kötőszövetben, mint egy háló, összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, hogy a bőr rugalmas és feszes maradjon. A szervezetünk hyaluronsav-tartalmának csökkenése az egyik legjelentősebb ok a ráncok kialakulásáért. A hyaluronsav fő szerepe tehát, hogy megkösse a nedvességet bőrünkben.

A kozmetikai ipar már használja is pár éve a hyaluron koncentrátumát, de amíg korábban csak kozmetikai kezelések során juthattunk hozzá, ma már számtalan termékből válogathatunk, melyek hyaluronsavat tartalmaznak.

Kipróbálhatjuk korrektor formájában, ami mindenképpen egy kényelmes és frappáns megoldása lehet arcbőrünk kezelésének, a Clinians korrektora például nem csak hogy hyaluronsavat tartalmaz, de egy olyan hatóanyagot is, mely csökkenti a melanin képződést.

Használhatjuk a kozmetikusok által kedvelt ampullákat is, ami a tiszta és hyaluronban gazdag szérumot tartalmazza, a Gerovital például egy teljes kezelést csomagolt össze a tíz ampullájával.

De kipróbálhatjuk a jótékony hatású hyaluront már arckrémekben, sminkeltávolítókban,vagy a Charlotte Meentzen age control maszkkal is, a tőlük már megszokott kiváló minőségben, mesterséges illatanyagok és színezékek nélkül.

Mivel bőrünknek a nedvességre nagy szüksége van, ezeket a termékeket kipróbálhatjuk együtt is, például egy nappali és éjszakai krémmel, melyek mind tartalmaznak hyaluronsavat, vagy akár a korrektorral kiegészítve.

Próbálgassuk ki tehát ezeket a termékeket, nézzük meg, nekünk melyik válik be. Mert ha már úgyis használunk arckrémeket, egyéb kozmetikai szereket, legalább legyen arcbőrünknek igazán hasznos.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik