Élet-Stílus

Klónozni akarják John Lennont

john lennon (john lennon)
john lennon (john lennon)

Egy fogorvos fejéből pattant ki az ötlet.

Elárverezték John Lennon egyik fogát, és a relikviát átszámítva 7 millió forintért megvásárló fogorvos most azt tervezi, hogy klónoztatja abból a legendás énekest. Michael Zuk állítja, a Beatles zenészéből kellene ugyanis az elsők között klónt alkotni. A Kanadában élő, 51 éves férfi két évvel ezelőtt tett szert a bölcsességfogra, amelyet telefonos licit során szerzett meg.

„Sokan gondolkodnak azon, hogy hírességeket kellene klónoztatni; szerintem a lista élén Lennonnak kellene állnia” – vélekedik. Mint mondja, a következő lépés az lenne, hogy ki kellene nyerni a fogból az 1980-ben meggyilkolt énekes DNS-ét. Ráadásul a technológia már adott az emberklónozáshoz, ugyanis – az idei májusi bejelentés szerint – sikerült emberi embrionális őssejteket létrehozni.

Forrás: abcnewsradioonline.com

Lennon – amikor még Weybridge-ben élt – egyébként a házvezetőnőjének, Dorothy Jarlettnek adta oda a fogát, miután kihúzták. Az asszony később Kanadába költözött, az „értékes” ajándékot pedig magával vitte, és azóta őrizte. Jarlett fia azonban tavaly úgy döntött, eladja a ritkaságot, nehogy elkallódjon.

Zuk azonban nem elégszik meg Lennon fogával, egy dinoszauruszfoggal is bővíteni szeretné a gyűjteményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik