Élet-Stílus

Ennyit költünk egy cicára az élete során

Eledel, alom, fekhely, játék: kiderült, mennyi az annyi.

Mint tudjuk, a cicák rengeteg háztartás alapvető tartozékai, ami nem is csoda. Cukik, aranyosak, ha épp van kedvük hozzá, rengeteg szeretetet adnak, ráadásul remek stresszoldók is. Az, hogy ezért cserébe etetjük, altatjuk és gondozzuk őket, sőt játszunk is velük, nem tűnik nagy dolognak.

Nem is az, de csak ha odafigyelünk. Az Erszény blog legújabb sorozatában a háziállatok tartását és annak költségeit járja körül, és rámutat, hol és hogyan foghatjuk meg a pénzt, hogy egy négylábú is beleférjen a költségvetésbe.

“A macskatartásnál a legnagyobb tételt az eledel jelenti. Számos egyéb termékhez hasonlóan a macskaeledelek ára között is óriási a különbség. Azonos tömegű – kistégelyes,alutasakos – eledelből van 79 forintos, de akad bőven 200 feletti is. Érdemes több boltot végigjárni, mert sokat lehet spórolni az akciókon. Csak az elmúlt két hónapban egy-egy tégelyes eledelnél 20-40 százalékot lehetett megtakarítani egy-egy jobb ajánlaton. Állatorvosok amúgy is azt tanácsolják, hogy ne álljunk rá egyfajta eledelre, hanem variáljunk többfélét.”

Persze az eledel mellett, cicák esetében állandó költséget jelent majd az alom, és az orvosi ellátás is. Ha kíváncsi, mennyibe kerülnek ezek, kattintson ide, és olvasse el a folytatást az Erszény blogon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik