Élet-Stílus

Alig használ valamit a fitnesztermi edzés

fitnesz (fitnesz)
fitnesz (fitnesz)

Testmozgás helyett másra pazaroljuk el az edzésidő jelentős részét.

Az egyórás fitnesztermi edzésnek legalább 35 százalékát elherdáljuk – derült ki egy friss kutatásból. A 60 percből csupán 39 perc telik el a mozgással, a maradék 21 perc ugyanis olyan haszontalan tevékenységekre megy el, mint a fülhallgató zsinórjának a kibogozása, az SMS-ek/e-mailek utolsó átböngészése a mobiltelefon kikapcsolása előtt, bejelentkezés az okostelefonon a Foursquare-re vagy pedig edzőtermi kép kiposztolása a Facebookra, zeneszámok kiválasztása az iPodon vagy az MP3-as lejátszón, a vizespalack feltöltése, vagy csupán csacsogás az edzőtársakkal.

Fotó: Northfoto

Mint a brit felmérés rávilágít, az edzőterembe járók legalább 30 százaléka kalóriaégetés helyett rendszerint ezekre pazarolja el a drága edzésidőt. Többek között 55 százalékuk a zeneválasztással „vacakol”, 30 százalékuk pedig legalább 10 percet azzal tölt, hogy előkeresse az iPodjához a fülhallgatót, majd kicsomózza. A válaszolók egyharmada viszont az edzőtársakkal áll le többnyire beszélgetni.

A hatékony időkihasználás érdekében célszerű például már odahaza kiválasztani az edzéshez a zeneszámokat, valamint már az edzőterembe induláskor kikapcsolni a mobilt, hogy maximálisan a testmozgásra koncentrálhassunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik