Élet-Stílus

Infarktust kapott, miközben egy infarktusos betegen segített

szivroham(960x640)(6).jpg (szívroham)
szivroham(960x640)(6).jpg (szívroham)

A mentős újraélesztés közben vette észre magán a tüneteket.

A 47 éves detroiti Joseph Hardman már 15 éve mentőzik, de soha még csak nem is hallott hasonló esetről, mint ami a közelmúltban megesett vele. Aznap egy szívinfarktusos pácienshez riasztották őket. Időben megérkeztek a helyszínre, és már úton voltak a beteggel a kórházba, amikor az újraélesztést és a szívmasszázst végző Hardman hirtelen robbanásszerű érzést, majd kínzó fájdalmat kezdett érezni a mellkasában.

„Azonnal tudtam, hogy infarktusom van” – nyilatkozta a WXYZ nevű hírcsatornának a férfi, aki a kórházba érve előbb lesegítette a mentőről a hordágyat, és csak ezt követően jelentkezett a sürgősségi osztályon. Miután megvizsgálták, Josephet azonnal a műtőbe vitték: kiderült, hogy a szívében lévő vérrög az „özvegycsináló” becenevű artériában akadt el.

A detroiti hírek szerint mára mindketten – a mentős és páciense is – jobban vannak, igaz, mindkettőjüknek hónapokba telik majd, mire újra munkába állhatnak. A CBS Detroitnak Hardman elárulta azt is: „Ez az az érzés, amiért mi mentősök élünk: hogy visszahozzunk valakit a halál torkából, majd végignézzük, ahogy pár nappal később a saját lábán, a családjával sétál ki a kórházból.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik