Élet-Stílus

Gyerekürülékből készül a dél-koreai csodaszer

A rizsborral régen csonttöréseket, ma epilepsziát gyógyítanak.

Szerencsére Dél-Koreában sem mindenhol, de azért így is van pár hely sajnos. Ahogy az a japán Vice csatorna riportjából kiderül, meglepően jól szituált és értelmesnek látszó, felnőtt orvosok is esküdhetnek olyan meglehetősen bizarr és gusztustalan csodaszerre, mint amilyen az emberi ürülék.

Dr. Lee Chang Soo egyike ezeknek az orvosoknak, és ami döbbenetesebb, még büszke is arra, hogy ápolja az évszázados hagyományokat. A japán forgatócsoport kedvéért arra is vállalkozott, hogy bemutatja, hogy készül a Ttongsul nevű szer, ami az ürüléket leszámítva egyszerű rizsbor.

Készítés közben a doktor amellett, hogy sajnálkozik, hogy Koreában már nem használnak ürüléket a gyógyszerekhez, elmondja azt is, korábban a denevér ürülékével alkoholizmust, míg a csirkeürülékkel hasfájást gyógyítottak. Az állítólag esésekből, ütésekből származó zúzódásokat, csonttöréseket és az epilepsziát is kezelő emberi ürüléket tartalmazó szerhez, Chang Soo kizárólag 4-6 éves kisgyerekektől gyűjt be mintát, ennek ugyanis szerinte nincs szaga, és sterilebb is, mint a felnőtteké.

A doktor szerint egy csúnya esés után átlagosan 20 napig lábadozunk, a saját készítésű csodaszere segítségével ez az idő a felére csökkenthető.

Arról, hogyan készül a bizarr “szer” videó is készült, íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik