Élet-Stílus

Kolbászból és unicumból készült a nemzet tortája – videó

Lehetetlenre vállalkoztunk: recept nélkül, érzésre akartuk elkészíteni az ország tortáját, ráadásul úgy, hogy már a grillázs szót is le kellett gugliznunk. Annyira azért nem lett rossz. Biztonság kedvéért utánaelkészítettük a saját, igazi nemzeti tortánkat, kolbásszal, disznósajttal, unicummal és piros paprikával.

Kapcsolódó cikkek

Az eredeti finom

Az ország tortája Magyarország születésnapi tortája, amit minden évben az augusztus 20-ai ünnepségek alatt mutatnak be, de már azelőtt is tudható, hogy melyik cukrászat melyik alkotása nyert. Idén a milotai mézes grillázstorta lett a befutó.

A süti receptje egyelőre titkos, azt majd csak 20-a után ismerhetjük meg, néhány részlet viszont már kiszivárgott. Az például tudható, hogy a torta alapja egy grillázst és pörkölt diót tartalmazó piskóta, és kétféle krémje lesz: az egyik egy tojásos-tejszínes gőzölt, a másik egy vegyes virágmézet tartalmazó tejszínes krém – már ha jól értelmeztük. Előbbi dióval készül. A tortában van karamell, diós pralinélap, a tetejét grillázslapok díszítik.

A mienk nem annyira

Stábunk álma mindig is az volt, hogy egyszer otthon elkészítse az ország tortáját, amit enélkül valahogy nem tudott soha igazán a magáénak érezni. Idén elérkezettnek láttuk az időt, úgyhogy nulla tapasztalattal, minimális információval nekiláttunk a “sütéshez”. A végeredmény egyenesen borzalmas lett, de végül is ehető.

Ez meg pláne nem

Ezután dacból elkészítettük a saját, igazi nemzeti tortánkat, kolbásszal, disznósajttal, unicummal, és az elmaradhatatlan piros paprikával. (Megnyugtatásul: a második “tortához” lejárt szavatosságú élelmiszereket használtunk fel.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik