Élet-Stílus

Visszafordult a repülő egy 11 éves kislányért

A rákos kislány New Yorkba ment volna, de felszállás előtt eltűnt az útlevele.

Az, hogy New Yorkba mehet, a 11 éves izraeli Inbar Chomsky életének nagy kalandjának ígérkezett. Csakhogy már az indulás előtt gond adódott, és sokáig úgy tűnt, meghiúsul a kaland: Inbar ugyanis még a felszállás előtt, a nagy izgalom miatt a táskájában eltűntette az útlevelét.

A felnőtt kísérők és az utazó gyerekek egy emberként kezdték keresni az okmányt, ám 25 perc elteltével se akadtak a nyomára, a repülőnek pedig indulnia kellett, mert már így is késésben volt. Mivel útlevél nélkül nem engedhették a fedélzetre, a személyzetnek nem maradt más választása, mint hogy a reptéren hagyja Inbart és a kísérőjét – számolt be a Haaretz című újság.

A kislány élete kalandja helyett élete legnagyobb csalódásával készült szembenézni, amikor végignézte, hogy a gép nélküle fordul rá a kifutópályára. Néhány perc elteltével Inbar egyik kísérője a lány táskájában megtalálta a hiányzó útlevelet. Azonnal értesítették a légitársaság képviselőit, akik rádión üzentek a gépen dolgozó stewardesseknek, akik végül szóltak a pilótáknak is.

A személyzet, a gépen tartózkodó utasok beleegyezésével jelezte az irányítótoronynak, hogy visszatérnének a kislányért, és bár ez nem szokványos, azonnal megkapták a leszállási engedélyt. A légitársaság később közleményben tudatta, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek szinte soha nem esnek meg, most is csak azért fordulhatott elő, mert a fedélzeten mindenki úgy gondolta, hogy ez a helyes.

Az egyik utas később azt írta, a gépen nyoma sem volt a késés miatti dühnek, vagy feszültségnek, a fedélzet egy emberként örült a beteg kislány örömének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik