Élet-Stílus

Visszaadta a talált pénzt, hogy példát mutasson leendő gyermekének

A kilenc hónapos terhes kismama egy parkolóban találta a vaskos borítékot.

Nyugodt lelkiismerettel zsebre tehette volna a pénzt, ezt mondták neki a rendőrök is, ám a merrillville-i kismama mégsem tette. Mint mondja, jó cselekedetével születendő kislányának szeretett volna példát mutatni.

A 27 éves Shannon Baker és férje egy parkolóban bukkant a borítékra, amiben – mint később kiderült – 4 ezer dollár (átszámolva 902 ezer forint) lapult. A 9 hónapos terhes nő saját bevallása szerint egy percig sem gondolkodott azon, hogy megtartja a pénzt, bár azt elismerte, hogy nem jött volna rosszul nekik. Azonnal a közeli rendőrségre ment vele, és leadta a borítékot.

A hatóságok ezután felvették a kapcsolatot egy helyi újsággal, a Times of Munsterrel, hogy kideríthessék, ki vesztette el az összeget. Néhány nappal később egy hetvenes éveiben járó nő jelentkezett, aki megnevezte a teljes összeget, sőt bemutatta a pénzfelvételkor kapott banki bizonylatot is.

Az idős nő néhány nappal később megkereste Shannont, és könnyek között köszönte meg neki a becsületességét. „Megölelt, majd átadott egy kisebb összeget is, hálája jeléül” – mesélte később Baker a Fox32 csatorna riporterének, majd hozzátette, azért csinálta, hogy példát mutasson születendő gyermekének, hogy a kicsi később bármit tesz is, mindig legyen őszinte.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik