Élet-Stílus

Nászajándékba adta a veséjét

Retteg a fájdalomtól, mégis bevállalta a műtétet.

A 33 éves brit férfi, Mr. Parcel először két éve, egy meghitt spanyolországi nyaraláson lett rosszul. Kórházba került, ahol az orvosok megállapították, hogy a cukorbetegsége következtében vesebeteg lett. Az állapota innentől kezdve folyamatosan romlott és hamarosan már az intenzív osztályon volt, ahol kiderült, mindkét veséje csupán 5%-osan működik.

2012 februárjában volt a mélypont, amikor Mr. Parcel stroke-ot kapott a magas vérnyomás miatt. Hetekig mesterséges kómában tartották, majd miután felébresztették, kiderült, hogy újra kell tanulnia járni. Ám a férfi kitartóan és lelkesen gyakorolt, ugyanis feltett szándéka volt, hogy egy év múlva oltár elé vezesse gyerekkori szerelmét, Lisát.


Mindenáron meg akarja menteni szerelmét
Forrás: The Daily Mail

A 27 éves Lisa, aki szerelme kedvéért többek között azt is megtanulta, hogyan segíthet az otthoni dialízisben, a júniusi esküvő előtt nagy lépésre szánta el magát. Bár retteg az orvosoktól, a kórházaktól és a fájdalomtól, mégis kés alá fekszik, hogy férjének adja a veséjét. Ahogy az első vizsgálatokból kiderült a vércsoportjuk egyezik, így a műtétnek nincs akadálya, fél év múlva sort is kerítenek rá.

„Nem tudom elmondani, mennyire hálás vagyok Lisának. Ez a tökéletes nászajándék. Egy dolog aggaszt csupán, hogy Lisa jóságát talán nem tudom majd igazán meghálálni” – nyilatkozta meghatottan a férj, aki megígérte, mindent megtesz, hogy Lisa veséjét minél tovább megőrizze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik