Élet-Stílus

A palacsinta a hosszú házasság titka

A 73 éve boldog házasságban élő Robert és Doris legalábbis erre esküszik.

Az általános iskolában találkoztak először és már akkor tudták, hogy egymásnak vannak teremtve. Persze addig, míg összeházasodhattak jó néhány évnek el kellett még telnie, de a most 94 éves Robert és Doris Moody kivárta a megfelelő alkalmat. Immár 73 éve élnek boldog házasságban.

Amikor a WLOX tévécsatorna riportere arról kérdezte a párt, szerintük mi a boldog és hosszú házasságuk titka, mindketten gondolkozás nélkül vágták rá, hogy a reggeli palacsinta. „Nem telt el úgy reggel, hogy ne csináltam volna néhány darabot” – kezdte Doris, majd hozzátette, házasságkötésük után ez volt az egyik első dolog, amit meg kellett tanulnia elkészíteni.

Azt egyébként egyikük sem tagadja, hogy együttélésük alatt voltak nehézségeik: a Camille nevű hurrikán például teljes egészében elárasztotta az otthonukat, a Katrina idején pedig 24 kétségbeejtő órára elvágta őket egymástól. Egyikük se tudta, mi történt a másikkal.

Talán hihetetlennek hangzik, de nem a michigani házaspár az, akik a legtöbb időt élték le egymás mellett: a rekorder idén John és Ann Betar Connecticutból, ők már több mint 80 éve házasodtak össze, 1932-ben az asszony apjának óhaja ellenére.

14 News, WFIE, Evansville, Henderson, Owensboro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik