Élet-Stílus

Kengurunak köszönheti életét a hétéves

A kis Simon eltévedt a bozótosban és az éjszakát az ausztrál vadonban töltötte.

Azon a szombaton a Kruger család piknikezni indult az Adelaide-hez közeli Deep Creek Nemzeti Parkba. A hét éves kisfiú, Simon, ebéd után úgy döntött elindul felfedezni a környéket és végül olyan messzire merészkedett a bozótosban, hogy többet nem talált vissza a családjához.

A kétségbeesett szülők azonnal jelezték fiuk eltűnését a rendőrségnek, ám hiába mozgósítottak 40 embert és két mentőhelikoptert, aznap már nem akadtak a kisfiú nyomára. A hétéves, aki mindössze egy vékony pólóban, és nadrágban várta az ausztrál téli estét (az országban ilyenkor éjjelente 10 fok körül van a hőmérséklet és nappal se emelkedik 17 fölé), a szakemberek szerint könnyen kihűlhetett volna, ha nem siet a segítségére egy barátságos állat, Skippy, a kenguru. Az állat szerencsére nem egy volt azon kenguruk közül, akik ilyesmivel lettek világhírűek:

Skippy, miután elfogadta azokat a virágokat, amiket Simon nyújtott felé, odabújt a kisfiúhoz és a testével melegítette őt reggelig.

Simont végül másnap délután szúrták ki a helikopterek 500 méterre onnan, ahol szülei utoljára látták. A rendőrség a CNN-nek elmondta, a fiúnak néhány kisebb horzsolást és az ijedtséget leszámítva semmi baja, amit elsősorban az őt melegítő kengurunak köszönhet. „Igazi csoda, hogy megmenekült,ahogy az is, hogy semmi baja. Azóta úgy csinál, mintha mi sem történt volna, zuhanyzott és aludt egy nagyot az izgalomra” – tette hozzá az édesanya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik