Élet-Stílus

Így még soha nem látta a Disney-hercegnőket

Piroska elhízott, Hamupipőke alkoholista lett, Hófehérkének pedig tönkrement a házassága.

 

„A Bukott Hercegnők-sorozat ötlete egy rosszabb periódusomban született, amikor úgy éreztem, egyszer és mindenkorra elegem lett a tündérmesékből, amik kivétel nélkül úgy érnek véget, hogy „…és boldogan éltek, míg meg nem haltak” – kezdi Dina Goldstein, kanadai fotóművész.

Mint mondta, miután kislánya elkezdett a mesék iránt érdeklődni, édesanyját pedig rákkal diagnosztizálták, a két esemény összeállt a fejében, és a sorozat mellett döntött. „Azon kaptam magam, hogy érdekel, mi történik a mesehősökkel a „boldogan éltek” -rész után, ha olyan gondokkal kell megküzdeniük, mint nekünk mindannyiunknak: öregedéssel, anyagi- és párkapcsolati problémákkal, betegségekkel.


Rapunzel volt az első
Képek forrása: Dina Goldstein

Az első kép, amit megálmodott – édesanyja betegségének hatására – Rapunzel volt, aki elveszti gyönyörű hajkoronáját a kemoterápia miatt. Ezután sorra jött a többi Disney-hercegnő is, akiknek a képeit Dina kivétel nélkül Vancouver környékén készítette.


Hófehérkének tönkrement a házassága

“Tudom, hogy a képek nem mindenkinek tetszenek majd, de bízom benne, hogy majd ők is megértik, az embereket szembesíteni kell a mindennapok problémáival: a magánnyal, a depresszióval, a környezetszennyezéssel, a háborúkkal és az örök fiatalság megszállott hajszolásával.

Ha kíváncsi mi történik a Szépség és szörnyeteg Belle-jével, szeretné tudni, miért van gépfegyver Jasmine-nál, kattintson ide.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik