Élet-Stílus

Nem tudják, miért nőtt dinnyényi daganat a szájában

A 12 hetes kislány betegségére egyelőre nincs gyógymód.

Miley édesanyja hat hónapos terhes volt, amikor az orvosok szembesítették azzal: gyermekével valami nincs rendben. A szokásos ultrahangos vizsgálaton ekkor vették észre azt a hatalmas daganatot, ami a gyermek szájában nőtt.

A kislány ezután ugyan komplikációk nélkül született, a springfieldi orvosok pedig azonnal kezelni kezdték. Rendszeres időközönként injekciós kúrát adnak a gyereknek, melynek célja, hogy csökkentse a tumor méretét, ami mostanra szinte teljes egészében kitölti a gyermek száját, a torkát, és elérte fülét, a vállát valamint a hátát is.


Kép forrása: The Tennessean

„A daganat miatt a gyerek nyelve teljes egészében a szájüregének a jobb oldalára tapadt, alig bír nyelni” – nyilatkozta a WSMV-nek a kétségbeesett édesapa, aki elmondta azt is, hogy a világon mindössze 150 hasonló esetről tudnak. Így aztán nem csoda, hogy a gyógymódot illetően egyelőre az orvosok is csak a sötétben tapogatóznak: úgy vélik, a daganat a gyermek nyirokrendszerében keletkezett, és még most is nő.

Bár a leglogikusabb megoldásnak a tumor eltávolítása tűnik, az orvosok attól tartanak, hogy egy esetleges műtéttel kárt tennének a gyerek arcidegeiben, vagy megsértik a nyirokrendszert. Épp ezért várnak és bíznak abban, hogy sikerül csökkenteniük a tumort.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik