Élet-Stílus

A leggyakoribb gyereketetési téveszmék

Vajas kiflit reggelire? Isten ments a sótól? A gyümölcs egészséges desszert? Segítünk kiigazodni.

Nem azért, mert paleolit étrendet követünk (már amennyire gyerekekkel ezt lehetséges), hanem azért, mert rossz nézni, ahogyan a gyerekek életösztöneivel szembemennek a szüleik. Jó lenne néha bízni gyerekeinkben, és engedni a kívánságaiknak.

1. a rendes étel

Sokak szerint reggelire vajas kiflit kell ennie a gyerekeknek. Ebben semmi nincs amire szükségük volna, csupán a következő fél-1 óra energiaellátását tudja fedezni. A kifli gyakorlatilag cukor, csak van benne glutén is (ami nem tesz jót senkinek, gluténérzékenységtől függetlenül) és egy csomó adalékanyag amiről olyan mint egy lufi, nem beszélve az olcsó sóról, amiből bőven tesznek bele. Szóval nem kell a kiflit erőltetni, nem az a rendes étel, hiába neveltek minket úgy. Azért mert egy étel sós még nem rendes.


Forrás: Shutterstock

2. nem kell só a gyereknek

Sok cikk kering az interneten a sókkal kapcsolatban. Sokat olvasgattam, és nehéz volt eldönteni ki kivel esküdött össze, így kipróbáltam. Az olcsó konyhasóban valóban úgy tűnik inkább kálisó dominál, és attól olyan maró az íze, ha sok kerül belőle az ételbe. Egyesek azt mondják, hogy egy csomó népbetegségről ez a kálisó-arány tehet. Ennek minkenki olvasson utána, az én tapasztalatom, hogy a himalája sót még a só-ionizátor oldaláról is lenyalják a gyerekek, vélhetően tudják, hogy az viszont jó nekik. Szerintem kellő mennyiségű bevitt folyadékkal nyugodtan ehetnek jó minőségű, optimális káliumtartalmú sót, ez pl a himalája-só.

3. a gyümölcs egészséges desszert

Sokan hiszik azt, hogy egy jó adag rántott hús után a gyerek ehet édességként gyümölcsöt. Könyörgöm, csak akkor ne!! A gyümölcsöt ne kevergessük semmivel, étkezések előtt 1 órával magában elfogyasztva tényleg egészséges. Amennyiben előtte torlódik egy lassabban emésztendő étel, az feltartja a gyümölcsöt, amiből gyakorlatilag alkohol lesz. Ez nem azért baj, mert jókedvű pityókás lesz a gyerek, mert nem lesz az, hanem azért, mert olyan gombákat táplál amikből nem kell túl sok az emésztőrendszerben.

Szeretné tudni, van-e kapcsolat a tej és a csontok egészsége között? Kíváncsi, hogy körettel kell-e enni a húst, kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik