Élet-Stílus

Modell akart lenni, az intenzíven végezte

Patricia ma már bánja, hogy naponta olykor öt üveg bort is megivott.

A most 45 éves chessingtoni nő 17 éves korában ivott először alkoholt, abban az időben, amikor otthagyta a gimit, hogy sales-asszisztensként gyakornokoskodhasson. Saját bevallása szerint a félénk természetének jót tett az ital, oldotta a gátlásait és magabiztosabbá vált. Kollégáival akkoriban szinte minden este elmentek inni.

Csakhogy miután 28 éves lett és a szülei öt hónap eltéréssel meghaltak, már nem csak a gátlások oldása miatt ivott, hanem a fájdalom tompítására. Egyre többet. Olykor naponta több üveggel. Az egykor a modellkedéssel is kacérkodó lány tudta, hogy szép lassan félresiklik az élete, de saját elmondása szerint, képtelen volt küzdeni ellene. A reggelt kávé helyett borral indította, megtehette, hiszen egyedül élt, nem volt senkije, aki megállította volna.


Olyan volt, mint egy zombi a rengeteg ital miatt
Forrás: The Daily Mail

Persze kirúgták. Hónapokig nem csinált mást, csak ült a kanapén ülve a tévét bámulva és ivott. Felélte a félretett pénzét. A fordulópontot az jelentette, hogy 35 évesen megismerkedett Grahammel. A párja, akinek anyja az alkoholizmusába halt bele, rávette Patriciát, hogy menjen elvonóra. Már-már úgy tűnt, sikerült, az asszony végül mindig visszaesett.

Még akkor is a bor volt az első dolga, amikor 10 hónap után kiengedték a kórházból, ahova a mértéktelen ivás miatt. A mája feladta, és több szerve is leállt, hetekig kezelték az intenzíven, ám úgy tűnt még ez a tortúra is kevés: az asszony a kórházból a boltba sietett, hogy bort vegyen. Végül mégse itta meg, mert ahogy belenézett a tükörbe undorodott magától és attól, amivé vált.

Most arra vár, hogy kiderüljön, szüksége van-e májátültetésre és közben gondolkodik. Mint mondja nagyon megbánta, hogy az alkohol miatt elszalasztotta az életét. Ha újra kezdhetné, mindent megtenne azért, hogy legyen karrierje és gyermekei is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik