Élet-Stílus

Ilyen lesz a bőre, ha sminkben alszik

Egy hónap alatt 10 évet öregszik. Legalább.

Pedig nem tűnik nagy ügynek, ugye? Egy hosszú nap végén, vagy egy buli után egyszerűen fogjuk magunkat, kihagyjuk az arclemosást és egyenesen az ágyba zuhanunk. Mindenkivel előfordul. A nőknek legalább a harmadával. Hetente legalább kétszer – állítja egy friss felmérés.

Ugyanez a felmérés ír arról is, hogy azok a nők, akik valamilyen okból festékkel alszanak el, megérzik ezt. Vagy de legalábbis a bőrük biztosan, ami száraz lesz, foltos, nyúzott és petyhüdt. Ezt támasztja alá annak a brit újságírónak a tesztje is, aki vállalta, hogy egy hónapon keresztül, minden nap sminkben alszik el. Kíváncsi volt, mit művel a bőrünkkel az ártatlannak tűnő festék, amit minden reggel magunkra kenünk.


Anna Pursglove alig bírta az egy hónapot
Forrás: The Daily Mail

Kiszárad, kipirosodik, elfárad

Nos, a teszt szerint semmi jót. Bár az első éjszaka után úgy tűnt, a párnája többet szenved, mint a bőre, az első hét után már jelentős változásokat észlelt saját magán: a bőre kiszáradt, a szeme körül fehér kis ciszták jelentek meg, a barátai pedig megjegyezték, hogy fáradtnak tűnik. Ahogy tovább telt az idő, a szempillái teljesen összeragadtak, hullani kezdtek, az ajka kiszáradt, a homlokán és az orcáján piros foltok jelentek meg.

A hónap végén azonnal dermatológushoz ment, aki egy 3D-s kamerával vizsgálta meg. Kiderült, a bőrének szerkezete 1 hónap alatt legalább 10 évet öregedett. A smink maradványa:

1. Lelassítja a bőr megújulási képességét, mert akadályozta, hogy leváljon a legfelső sejtsor. 
2. Elmélyíti a ráncokat, mert kiszárított a bőr belső szerkezetét
3. Kipirosít, mert a bőrben tartja az allergéneket
4. Tágítja a pórusokat

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik