Élet-Stílus

Egy nap különbséggel haltak meg a szerelmesek

A szüleik akarata ellenére házasodtak, 75 évet éltek együtt.

Amikor Les és Helen Brown 75 évvel ezelőtt a középiskolában egymásba szerettek, egyikük családja sem volt túl boldog. Hát még miután kiderült, hogy össze akarnak házasodni… Les nagybirtokos családból származott, míg Helen édesapja egyszerű vasútépítő volt: amikor értesültek a gyerekek szándékáról, mindketten ellenezték, mondván, a házasság nem fog sokáig kitartani.

Jó hír, hogy a szigorú szülők tévedtek. Les és Helen, akik 1918-ban ugyanazon a napon születtek, a házasságuk után gyakorlatilag elválaszthatatlanná váltak. Legkisebb fiúk Les Jr. elmondta, szülei elválaszthatatlanok voltak, és egy percet sem töltöttek a másik nélkül. „Egyikük sem akart a másik nélkül élni” – tette hozzá, és ezt akkor is hangoztatták, amikor már mindketten betegek voltak: Les az utolsó években Parkinson-kórral, míg Helen gyomorrákkal küzdött.


A halál sem tudta őket elválasztani
Fotó: Daniel Brown

Végül egy nap különbséggel mentek el: miután Les kómába esett, Helen állapota hirtelen romlani kezdett, és végül egy nappal férje előtt, július 16-án halt meg. Les a következő napon. Mindketten 94 évesek voltak.

A nem mindennapi szerelmi történet azóta bejárta az internetet, ám Les Jr. szerint szülei nem örülnének egyformán a hírnek. „Anyám utálta a felhajtást, és azt hiszem ennek se örült volna túlzottan. Ám apám, aki korábban maga is fotózott, mindig nyitott volt a szívmelengető történetekre. Biztos élvezte volna, hogy példát mutathatnak az embereknek” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik