Élet-Stílus

Nyílt levél a betörőnek, aki családi ékszert lopott

Mit tehet a nő, ha rádöbben, hogy egy szempillantás alatt megfosztották féltve őrzött családi ereklyéitől? Levelet ír.

Mindössze néhány órára hagyta magára a lakást, a három biztonsági zárból kettőt is bezárt, köztük a hevedert is – írja a Lilaliba blog szerzője, aki úgy gondolta, ennyi biztonságnak elégnek kell lennie. Tévedett.

Mire hazaért, már késő volt. Hivatlan vendége kipakolta a lakásban lévő értékeket. A blogger azonban erről estig nem szerzett tudomást, akkor is csak azért, mert az esti programjára készülődött, és ékszert akart választani. Miután kihúzta az ágya melletti szekrény fiókját, rádöbbent, hogy tolvaj járt a házban, aki az ajtót is bezárta maga után. Azonnal hívta a rendőröket:

“Amikor távoztak a helyszínelők, gondoltam, elszívok egy szál cigarettát Xanax helyett. De Ön az utolsó 2 szál cigarettámat is elvitte magával, biztos Ön is nehezen viseli a stresszt. Jól esett utána rágyújtani?

És bennem csak zakatolt a kérdés: miért pont én? Miért pont hozzám jött Ön? Talán ismert valahonnan? Vagy csak látott, hogy jól szituált vagyok? Vagy csak a lábtörlőm volt szimpatikus? Több ezer lakás van ezen az ócska lakótelepen. Hát miért pont ide?”

Ha kíváncsi a folytatásra, és arra, mivel zárja levelét a blogger, olvassa el a Lilaliba blogon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik