Élet-Stílus

Új legidősebb férfija van a világnak

idős pár (séta, )
idős pár (séta, )

Banán és fájdalomcsillapító a hosszú élet titka szerinte.

Egy 112 éves amerikai férfit, a spanyol származású Salustiano Sanchez-Blazquezt nyilvánította a világ legidősebb férfiemberévé a Guinness Világrekordok kiadója azután, hogy június 12-én 116 évesen elhunyt az addigi korrekorder, a japán Kimura Dzsirumon.

A rekordok könyvének kiadója csütörtökön jelentette be, hogy megvizsgálták a New York államban, a Niagara-vízesés közelében élő férfi dokumentumait és mindet hitelesnek találták. A Guinness szerint az egykori bányász, autodidakta zenész és szenvedélyes römijátékos az egyetlen 1901-es születésű férfi, aki kétséget kizáróan bizonyítani tudja születési dátumát.

Az új férfi korrekorder 1901. június 8-án született a spanyolországi Salamanca tartományban, s előbb pár évre Kubába, majd az Egyesült Államokba vándorolt ki. Kubában cukornádföldeken dolgozott, 1920 után pedig Kentucky amerikai állam szénbányáiban.

Felesége 1988-ban meghalt, két gyermeke, hét unokája, 15 dédunokája és 5 ükunokája van. Sanchez-Blazquez jelenleg egy idősotthonban lakik a New York állambeli Grand Islandben. Szívesen dolgozgat a kertben, keresztrejtvényt fejt és römizik. A hosszú élet titkát abban látja, hogy minden nap megeszik egy banánt és bekap egy fájdalomcsillapító tablettát.
A világ hitelesítetten legidősebb embere jelenleg egy 115 éves japán asszony, Okava Miszao.

A bizonyítottan legtovább élt ember egy francia asszony, Jeanne Louise Calment, aki 122 éves és 164 napos korában halt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik