Élet-Stílus

„Szőrös vagyok, de nem érdekel”

Egy spanyol újságíró állítja, a nők többsége nem önszántából szőrtelenít.

Borotva, epilálás, gyanta, lézeres szőrtelenítés. Csak néhány azok közül a lehetőségek közül, melyek közül az a nő választhat, aki úgy dönt, szőrteleníteni fogja a lábát, a hónalját és az intim testrészeit. Sokáig így volt ezzel a spanyol újságíró, Paloma Goñi is, aki saját bevallása szerint kamaszkora óta, szabad ideje jelentős részét arra szánta, hogy megszabaduljon dús, fekete szőrzetétől.

Az újságíró a közelmúltban megelégelte a napi kínokat, és úgy döntött, hadat üzen a szőrtelenítésnek. A napokban terjedelmes cikket is írt, melyben bevallotta, hogy már évek óta foglalkoztatja a gondolat, hogy fittyet hányva a társadalmi nyomásra, egész egyszerűen leáll a borotválkozással.


Az újságíró még nincs felkészülve, hogy a maga természetességében mutatkozzon
Forrás: The Huffington Post

Mint mondja, egy ideje a téli hónapokban már szüneteltette a dolgot, ám a tavasz és a rövid ujjú-szoknyás idő beköszöntével újra és újra engedett a nyomásnak. Idén már nem akar, csakhogy fél a környezet reakciójától. „A testemmel azt tehetek, amit csak akarok. Ez tiszta sor. Csakhogy nem vagyok úttörő, épp ezért nem vagyok felkészülve a durva kritikára, ahogy arra sem, hogy megbámuljanak az emberek” – írja.

Paloma szerint, bár csak kevesen beszélnek róla, nem ő az egyetlen nő, aki kizárólag a környezet miatt szörtelenít. Épp ezért döntött úgy, hogy felhívja a figyelmet a problémára: megkérte párját, hogy fotózza le a lábait és a hónalját, hogy azzal illusztrálja a cikkét. Szeretné, ha mindenkinek nyilvánvaló lenne, hogy tetszik vagy sem, rejtegetik vagy sem, a valóság az, hogy a nők is szőrösödnek. Pont úgy, mint a férfiak.

Paloma cikkét angolul ide kattintva olvashatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik