Élet-Stílus

Kutyák nélkül boldogabb lenne a világ

A vizslás világ egy macska szemszögéből.

Azok az olvasóink, akik ismerik Deményt, a kötsögöt és olvasták a Hír24-nek adott exkluzív interjúját, már tudják, hogy Demény talán az egyetlen olyan vizsla, akinek saját macskája van. Akivel néha nagy kegyesen még játszani is hajlandó.

Iván, ahogy Demény macskáját hívják, tegnap megszerezte a billentyűzetet, és gombolyított – akarom mondani: kerekített – egy csinos kis bejegyzést a morfondírozásaiból, melyben a falka életét a saját szemszögéből taglalja, és leírja azt is, hogy miért lenne jobb a világ kutyák, de legalábbis vizslák nélkül. Íme, egy kis ízelítő:

Kánikula van. Minden be van sötétítve, alig találok egy kis rést az ablakon, hogy lenézhessem az utcán fonnyadó kétlábúakat. Borzalmas, hogy ezek izzadnak. Le s föl rohangálnak, cipekednek, mintha valami őrületesen fontos dolguk lenne ebben a nagy melegben. Szánalmas képzelgés.


Jó itt nekem a franciágyon
Fotó: Magos Judit

Én a franciaágyamon nyúlok. Élvezem azt a kis csíknyi napsütést a hasamon, és kifejezetten értékelem, hogy az a két nagy barna sz*r alszik. Nem bírják a hőséget. Nyápicok. Ráadásul annyira hülyék, azt hiszik, azért van sötét, mert este van. Holott csak a Kétlábúm húzta le a redőnyöket, miattuk! Fel ne forrjon az agyuk a melegben. Agyuk? Ugyanmár. Gyatra teremtmények.

Szeretné tudni, ki az a két nagy barna sz*r? Kíváncsi, honnan kapta Demény Iván szerint a nevét? Olvassa el a folytatást a Demény, a kötsög blogon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik