Élet-Stílus

Feldühödött macskák támadtak a kutyasétáltató nőre

A kóbor macskák valószínűleg csak a területüket féltették.

A 31 éves francia nő a mostani eset után valószínűleg egy életre megtanulta, hogy macskákkal nem érdemes ujjat húzni. Pláne, ha azok a macskák a területüket védik. A franciaországi Belfortban élő nő a helyi hírek szerint aznap este épp a szokásos esti sétáját tette kutyájával, amikor a hat kóbor macska rájuk támadt.

Az eset hirtelen történt, a nőnek nem maradt ideje védekezni, de saját bevallása szerint az első pillanatokban ez eszébe se jutott. A támadás miatt végül a nőt és a kutyáját is kórházba kellett szállítani. A nő főleg a lábán és a karján sérült, a kisebb harapások és karmolások mellett az egyik állat feltépte az egyik artériáját is, míg kutyája kisebb harapásokkal megúszta az esetet.

A macskatámadással kapcsolatban nyilatkozó szakemberek szerint az ilyen és ehhez hasonló viselkedés egyáltalán nem jellemző a macskákra. Valérie Dramard etológus szerint az esetet az magyarázza, hogy a kóbor macskák valószínűleg a területüket védték, ezért reagáltak így – írja a Le Parisien.

Nem ez volt egyébként az első eset, hogy látszólag békés állatok agresszívan viselkednek. Néhány hete egy amerikai családot lepett meg egy feldühödött kóbor macska a kutyának készített ajtón keresztül. Az éhes állat állítólag nekitámadt a házban tartózkodó édesanyának és lányának, akik azonnal hívták a hatóságokat. Az állatot azóta is megfigyelés alatt tartják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik