Élet-Stílus

Sütik mentették meg az életét

Mindössze 30 kiló volt, amikor leállt a szíve.

A most 22 éves Nicky Royle azt mondja, akkor ott, azon a kórházi ágyon megfordult az élete. Nem akart meghalni, de rájött, ha folytatja az éhezést, meg fog. Amikor először fogyókúrázni kezdett, mindössze 13 éves volt. A többi lány miatt csinálta, a lányiskolában ugyanis, ahova járt, hamar kiközösítették azt, aki nem volt elég vékony.

Csakhogy a „diéta” olyan jól sikerült, hogy Nicky képtelen volt abbahagyni. Alig 40 kilósan is kövérnek érezte magát, így aztán folytatta az éhezést. Dugdosta az ételt, fogyasztótablettákat, hashajtót szedett, hosszú órákat sétált, hogy lejárja a kalóriákat. Tudta, hogy veszélyes játékot játszik, de úgy gondolta, a jó alakért cserébe megéri. Szülei 2006 őszén szembesítették először azzal, hogy beteg. Tagadta. Orvoshoz vitték, aki beutalta a kórházba. A terápia során ugyan felszedett néhány kilót, ám amint kiengedték, újra kezdte a fogyókúrát. Nem sokkal később Nicky már csak 30 kilót nyomott, ekkor került ismét kórházba, ahol egy este váratlanul drámaian lelassult a szíve.


Ilyen volt ilyen lett
Forrás: The Sun

Az egyetemista lány csak annyira emlékszik, hogy az egyik pillanatban még számítógépezett, a másikban pedig minden elsötétült. Amikor magához tért, akkor tudta meg, hogy újraélesztették. Ekkor változott meg az élete, mert nem akart meghalni.

Miután kiengedték, úgy döntött, megbarátkozik az étellel, ha ez kell ahhoz, hogy életben maradjon. Órákig ült a recepteket bújva, majd ő maga is sütni kezdett. Kezdetben olyan alapanyagokkal dolgozott, amiket még anorexiásként is meg mert enni: mogyoróvaj, dió, néhány gyümölcs és zöldség. Ezekkel kísérletezett, ebből készítette az első sütiket, muffinokat. Ma már új ízekkel, formákkal kísérletezik, és arról álmodik, hogy egyszer saját cukrászdát nyit majd.

Mint mondja, ma már meg sem ismeri azt a csontsovány lányt, aki a kórházban volt: „Az, hogy megtanultam szeretni az ételeket, megmentette az életemet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik