Élet-Stílus

Megbüntethetik, mert túl sok virágot vitt lánya sírjára

Temeto(960x640)(1).jpg (temető)
Temeto(960x640)(1).jpg (temető)

Megdöbbentek a gyászolók, amikor egy brit temető sírkövein “büntetőcédulákat” találtak.

A 33 éves, derbyshire-i gyászoló édesanya, Emma Townsend először azt hitte, egy kedves ismeretlen hagyott neki üzenetet lánya sírkövén, néhány biztató szóval. Emma, aki agytumor miatt veszítette el hétéves kislányát, Abigailt minden nap kimegy lányához a temetőbe, és alig akart hinni a szemének, amikor a figyelmeztető cédulát megtalálta.

Nem az asszony volt az egyetlen, akit a helyi önkormányzat ilyen módon értesített arról, hogy már-már túlzásba viszi a gyászolást és büntetést helyezett kilátásba. Az újonnan életbe lépett szabályozás szerint ugyanis a sírköveken mindössze egy virágtartó lehet, ha valaki többet szeretne, azt a temető vezetőségétől kérvényezni kell. Abigail édesanyja majd fél tucat vázával és jó néhány személyes emléktárggyal ékesítette kislánya nyughelyét, amihez azonban – érthető okokból – nem kért engedélyt.

Az Alfreton temető vezetősége a cetlin egyébként arra is figyelmezteti az asszonyt, hogy a személyes tárgyak is engedélykötelesek, és ha a síron hagyja őket, de nem szerzi be az engedélyt, akkor eltávolítják azokat.

Nem Emma volt az egyetlen, akit váratlanul ért az intézkedés. Egy másik gyászoló, aki a nagymamája sírját látogatta meg, saját bevallása szerint hosszú percekig zokogott, miután meglátta a cetlit. “Ez az egész gusztustalan, ahogy van. Ez a temető egy szent hely, a vezetőség mégis úgy kezeli, mintha egy egyszerű park lenne” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik