Élet-Stílus

Soha többet nem jár egy kutyaharapás miatt

kerekesszék (kerekesszék, )
kerekesszék (kerekesszék, )

Nem ment orvoshoz, mert nem gondolta, hogy baj lesz egy kis harapásból.

A 49 éves, négygyerekes kanadai édesanya, Christine Caron ma már tudja, hogy a legkisebb, állat okozta sérüléssel is érdemes orvoshoz menni. Csak a biztonság kedvvéért. Két hónappal ezelőtt, amikor a négy shi-tzuja közül az egyik megkapta, még úgy gondolta, a dolog nem nagy ügy. Lemosta a sebet, sőt mi több, még azt is megengedte, hogy az egyik kutyája megnyalja a sebet.

Súlyos hibát követett el, három nap múlva ugyanis már szeptikus sokkban feküdt az ottawai kórház egyik ágyán, az orvosok pedig az életéért küzdöttek. Mindezt azért, mert a kutya szájában lévő egyik gyakori baktérium – ami csak ritkán okoz gondot egészséges felnőtt szervezetben – megtámadta a szervezetét és vérmérgezést okozott. A nő orvosai hat héten keresztül tartották mesterséges kómában, hogy megmentsék az életét, közben el kellett távolítaniuk mindkét lábát és egyik kezét is, mert megszűnt bennük a vérkeringés.

Az egykor szenvedélyes futó miután magához tért elmondta, a lába szinte teljesen fekete volt, a keze pedig mintha mumifikálódott volna. Az orvosok ekkor döntöttek az amputáció mellett, eddigre ugyanis nyilvánvalóvá vált, hogy a nő végtagjaiban nem indul újra a vérkeringés.

Christine – akinek egyébként nincs biztosítása – várhatóan még hosszú ideig a kórházban marad, a megmaradt kezét ugyanis még nem tudja mozgatni, így egy hat hónapos rehabilitáció vár rá. Mint mondja, igyekszik erősnek maradni, és küzdeni fog, mert tudja, gyerekeinek szükségük van rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik