Élet-Stílus

141 éves és ezt bizonyítani is tudja

Az indiai aggastyán eddig már négy feleséget élt túl.

Az indiai Kashmirban élő Feroz-un-Din Mir hamarosan a valaha élt legidősebb ember lehet, amennyiben sikerül bizonyítania, hogy valóban 141 éves. Az indiai férfi szerint ez egyébként nem lesz nehéz, ugyanis hivatalos iratok igazolják, hogy valóban 1872. március 10-én látta meg a napvilágot.


Feroz-un-Din Mir állítólag már túl van a 140. születésnapján
Forrás: indiatoday.com

Az esetet természetesen máris vizsgálja a Guinness-rekordokért felelős bizottság, akik elsősorban az emlegetett iratok hitelességére kíváncsiak. Amennyiben bebizonyosodik, hogy Mir úr 141, úgy egyrészt átveszi a 115 éves, japán Misao Okawától a világ legidősebb férfijának járó címet, másrészt ő lesz a valaha élt legidősebb ember a bolygón. Ezt a címet eddig egy 1997-ben, 122 évesen meghalt francia nő, Jeanne Calment birtokolta.

A 141 éves indiai aggastyán egyébként az elmondások szerint jó egészségnek örvend: segítséggel jár, a bal szemére lát még és szünet nélkül mesél eseménydús életéről. Mir úr egyébként az élete nagyrészét, édesapjához hasonlóan dió- és gyümölcskereskedőként élte, 1890-ben házasodott először, azóta pedig 4 feleségét élte már túl.

Misra, a férfi ötödik felesége a nyolcvanas évei derekán jár, a Kashmir Life című magazinnak elmondta, férje rengeteget mesél az élményeiről – földrengésekről, háborúkról, éhínségről -, annak ellenére, hogy egy 10 évvel ezelőtti szemműtét miatt sokat romlott a memóriája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik