Élet-Stílus

Hatékony módszer az inkontinencia ellen

Íme, egy kevésbé ismert, de hatékony kezelési mód a vizelettartási problémára.

A nőgyógyászok a hozzájuk fordulóknak az gátizomtornát javasolják, vagy pedig műtétet ajánlanak. Ez a két lehetőség azonban egyaránt csak a stresszinkontinenciára hozhat megoldást.

Katona Ferenc professzor több mint ötven évvel ezelőtt a volt Svábhegyi Gyermekkórházban a fejlődési rendellenességgel született, nyitott gerincű, gerincsérves gyerekek számára dolgozta ki azt az eljárást, amelyről “mellékesen” kiderült, hogy nemcsak ezeket a súlyosan beteg gyermekeknek segít, hanem az inkontinens felnőttek számára is hatékony.

A hólyagon belüli elektroterápiát során nem üres hólyagot kezelnek, hanem elektromosságot vezető folyadékkal, elektrolittal töltik azt fel, így közvetlenül a hólyag simaizomzata ingerelhető, késztethető összehúzódásra. Nagy előnye az eljárásnak, hogy nemcsak a hólyagfalat tonizálja ez a kezelés, hanem a funkcionális működést, működtetést is erősíti, hiszen az összehúzódásokat a beteg is érzi, azt összekapcsolja az ürítéssel.

A gyermekneurológusok által kidolgozott módszert eredményesen lehetne alkalmazni felnőttek esetében is, az inkontinencia több fajtájánál.

A kezelésről bővebben itt olvashat>>>

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik