Élet-Stílus

Nyitják a dunai strandokat

duna (duna, )
duna (duna, )

Szinte mindenhol jó minőségű a víz.

A hazai felszíni vizek szinte kivétel nélkül “megfelelő” minősítést kaptak azokon a helyeken, ahol kijelölt fürdőhely található. A rendkívüli dunai árhullám levonulása után folyamatosan nyitják meg azokat a strandokat is, ahol korábban az árvíz miatt tilos volt fürdőzni.

A dunai árhullám miatt volt tilos a fürdőzés Dunaújváros mellett, a Szalki-szigeti Szabadstrandon, ahol az árvíz levonulását követően, július 3-án tartottak helyszíni szemlét. A fürdővíz és az ivóvíz megfelelő minőségét igazoló vízvizsgálati eredmények alapján a Szabadstrand újbóli üzemeléséhez a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve 2013. július 4-től hozzájárult.

Baján a Kamarás-Duna szabad strand, mint természetes fürdőhely 2013. július 3-tól üzemel újra, miután a rendkívüli helyzet megszűnt, az árhullám levonult. Így a kijelölt bajai strandokon is lehet fürdőzni.

A Felsőgödi Strandfürdő és a Széchenyi Strandfürdő területén a vízszint azonban még mindig meghaladja az engedélyezett szintet, a folyó még nem húzódott vissza teljesen a medrébe. Körülbelül még egy hétig nem használhatók a strandok.

A fürdők, strandok minőségéről bővebben itt olvashat>>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik